lauantai 9. elokuuta 2008

Ihan pihalla..

Ai että, minä sitten nautin häärätä tuolla puutarhassa..On taas ihanaa kun keskikesän (helteet?) ovat ohitse ja on aikaa nauttia puutarhasta, joka on kyllä nyt rehevimmillään.
Puutarhatyöt ovat aina kesällä hieman retuperällään, koska ollaan mökillä ja reissataan lasten kanssa huvipuistoihin jne.. Jo muutamassa viikossa ehtii tulla sen näköistä että, on pakko päästä kökkimään (mieheni antama vertaus puutarhanhoidolle)kukkien pariin. Muutamana iltana on jo tullut pimeää kun vielä olen halunnut jotain pientä tehdä..;))Mies on huudellut pimeyteen että, missä sä oot? Raparperilehtipolun kimpussa viimeksi. Rikkaruohojen nyppiminen on minusta yksi ihanampia hommia puutarhassa ja sitä riittää aina. Käytän jonkin verran katteita ja nurmikonsilppua kukkien juurilla, mutta silti niitä tulee jonkin verran. Nyt olen jakanut muutamia keväällä kukkivia perennoja ja taas saan tehdä uuden penkin:))
Ihanaa, lapiohommia tiedossa :))
Kummitätini antoi minulle kerran arvokkaan neuvon kukkapenkkien perustamiseen ja tahdon sen jakaa eteenpäin teille.
Hän sanoi että, satsaa aina maahan eli multaan. Jos kukilla ja pensailla on hyvä kasvualusta niin kasvit voivat hyvin ja kasvavat kuin itsestään. Minä olenkin penkkeihin sekoittanut tavallista, hieman savista peltomultaa, mustaa multaa, turvetta ja kompostia. Joissakin on vielä hieman hiekkaakin;))
Aikamoinen homma, mutta kasvit tykkäävät ja puutarha kukoistaa.


Suunnittelen jo innolla talomme taakse alppiruusutarhaa, koska siellä niille olisi tarjolla suht kostea ja varjoisa kasvupaikka.
Ajattelin, josko mieheni tekisi pitkospuut joita pitkin saisi kävellä rodojen lomassa.
Katsotaan, pääsenkö hommiin jo tänä vuonna. Kiviä olen jo kerännyt ympäri metsää ja niitä ajattelin pitkospuiden lisäksi sinne laittaa..

Marjasato on ollut huima, vaikka pensaamme ovat vasta muutaman vuoden vanhoja.
Olin ystäväni kanssa lauantaina ikean matkalla ja mieheni soitti kesken matkan ja kyseli kuinka paljon sokeria pannaan mehumaijaan marjojen päälle? Kyllä, hän oli ruvennut lasten kanssa mehustuspuuhiin, vaikka se piti olla minun hommani sunnuntaina.
Olipa kiva yllätys:))
Harmaa Malvikin kauneutta..

Ruusu kukassaan ja lyhty odottamassa hämäriä iltoja.

Jaloritarinkannuksia..


Angervojen herkkyyttä..


Krassit kasvavat kivasti miekkojen seassa.


Pieni valamonruusuni rupesi uudelleen kukkimaan:))


Väriminttu loistossaan, hieman härmä vaivaa..

Syysleimu alkaa seuraavaksi kukkimaan valkoisena.


Kiitos jälleen kaikille ihanista kommenteistanne, niistä tulee aina hyvä mieli!
Tämän ihanan kukkaistyttöni myötä toivotan kaikille ihanaa loppukesää ja onnistuneita tuunauksia:))

10 kommenttia:

maano kirjoitti...

ihania kukkasia ja kaunis kukkaistyttö :)

jaana kirjoitti...

Kateellisena nyt katson sinun kukkaloistoasi!
Ihania kukkia- mutta kaunein taitaa olla viimeisessä kuvassa :)

mimosamamma kirjoitti...

Kauniita kukkia kauniilla pihalla:) Ihanaa katsella elokuussa tuollaista kukkaloistoa. Terveisiä pienelle kukkaistytölle:)

Marja

päivi kirjoitti...

kiinnostava ja kaunis piha.. mukavaa olisi oikeastikin siellä niitä kasveja ihailla..
piha minunkin ajan kesällä vie.. syksyllä aikaa kuluu paljon säilömiseen, herukat vielä raakoja mutta kurpitsahilloa sitruunan kera jo eilen muumimamman tapaan keittelin!
tänään miehet herkuttelevat kurpitsa hyveellä jälkiruuaksi...
mukavaa sunnuntai päivää sinulle,
terkuin maali ja multa sormi päivi

kati kirjoitti...

Ihania kukkasia sinulla! Minäkin pidän rikkaruohojen nyppimisestä, siinä saa olla niin omissa ajatuksissa ja oikein tuntee miten mieli rentoutuu samalla. Harmi vaan ettei ole ollut siihen nyt kunnolla minulla aikaa.

Sirkka kirjoitti...

Kauniita kukkasia ...täälläkin vielä kukkii, mutta ei tarvitse huudella missä olet, koska meidän pikkupihasta aina näkee pääni jostain puskan takaa:)

MarijaMaiju kirjoitti...

Mahtavia istutuksia ja suloinen kukkaistyttö:) Ilman muuta saat linkittää blogimme, taidetaan mekin tehdä samoin, on niin ihanaa täällä:)

Mari

Satu kirjoitti...

Onpas ihania kukkia, minäkin haaveilen alppiruusuista, mutta sain vasta eka kertaa ne kukkimaan täällä pohjoisessa. Vaatii paljon kastelua, ja nythän sitä sadetta on riittänyt.
Satu

Krisse Mummi /Vaarala kirjoitti...

Mukava katsella kuvia puutarhastasi. Olet näemmä yhtä innokas puutarhuri kuin minäkin. Minulla on puolet elämästä puutarhaa.. ehkei ihan mutta melkein. Kauniita kukkakuvia...
Ja terkut pienelle kukkaistytölle. Suloinen lapsi!. T.Krisse

Sarppa kirjoitti...

suloinen kukkaistyttö sinulla
Ja kaunista kukkaloistoa pihalla