sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Ihana aamuhetki :)

Tänään on ollut aivan ihana aamu.. Lapset olivat jo jo perjantain kotona vapaapäivällä ja tänään, kolmen vapaa päivän jälkeen he olivat taas tosi innoissaan menosta päiväkotiin ja eskariin. Kyllä kummasti muutaman päivän loma tekee terää lapsillekin:)

Tällä viikolla täällä on vielä syysloma keskiviikosta eteenpäin, joten tästäkin viikosta tulee melko lailla lomaviikko. Tänään oli tosiaan ihana pakkasaamu kun lähdin lapsia viemään päiväkotiin. Oli pakko lasten kanssa oikein pysähtyä ja nauttia nousevasta auringosta:))

Joulukirjan inspiroimana kävimme eilen lasten kanssa keräämässä kaikennäköistä askartelumateriaalia metsästä. Sammalta, jäkälää, puolukanvarpuja, pajunoksia, männynoksia ja erilaisia kuusenoksia. Keitin itselleni aamukahvit ja rupesin töihin :)

Ajattelin kokeilla kuinka helposti syntyy sydänkranssi. Mielestäni niistä tuli ihan kivoja..Laitoin ensin pajunoksat toisiinsa kiinni rautalangalla ja sen jälkeen viritin sen sydämen malliin. Sitten vaan rupesin pyörittämään rautalankaa sammaleen ympärille. Oksathan voi päällystää ihan millä vain ja kokeeksi tein yhden jäkäläkranssin. Sammalkranssista tuli aika painava joten sen on hyvä antaa kuivua lappeellaan muutaman päivän. Katajakranssista tuli myös kiva mutta eiköhän nuo neulaset ala putoilemaan kun se kuivuu.
Onko joillain kokemusta miten sen saa pysymään hyvänä? Nyt vein sen ulos kosteaan ilmaan koristamaan ulko-ovea.








Päässäni pyörii jo monia ihania uusia ideoita joulua varten..Minä alan aina hyvissä ajoin valmistelemaan joulua, jotta siitä kerkeää kunnolla nauttimaan. Jotenkin aika ennen joulua tuntuu tosi ihanalta ja joulun jälkeen sitä samanlaista tunnetta vaan ei ole..vaikka kyllähän koko tammikuun voisi vielä nauttia joulun jälki tunnelmista.

Tällaiselle puutarhaihmiselle tammikuu antaa jo lupauksen tulevasta keväästä ja silloin kylvetään siemeniä ja suunnitellaan pihaan uusia juttuja:)
Ihanaa että meillä tosiaan on neljä vuodenaikaa:)))Rakastan niitä kaikkia omalla tavallaan. Oikein ihanaa viikkoa kaikille blogiystävilleni:)

Terkuin Hanneloore

32 kommenttia:

Cia kirjoitti...

Ihania juttuja olet askarrellut:)Multa on mennyt tuo edellinenkin postaus kokonaan ohi ja voi että miten ihana eteinen teillä onkaan,kauniita huonekaluja pullollaan ihanasti laitettuna <3

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten ihania kransseja, pitäisi lähteä anoppilan mettään tarpeiden haku reissulle, omasta metästä äkkiseltään löyty just ja just kuistin somisteet, kovasti heinästä sammalta siis.
Minäkin tykään jouluksi koristella ja inhoan joulukoristeiden pois korjaamista.

titta kirjoitti...

Niistä tuli todella kauniit :)

Minttu kirjoitti...

Hei!
Voi, miten kauniita kransseja olet tehnyt... Se on tosi, että joulu alkaa jo pyörimään ajatuksissa enemmän ja vielä enemmän... Mukavaa alkanutta viikkoa! Terveisin Minttu

tina kirjoitti...

Voi kun ihana jäkäläkranssi.Tein kanssa yhden sammalsydämen...mutta siitä tuli niin iso että se oli jätettävä pihalle,se koristaa nyt saunakamarin akkunaa:o).Meillä on tällä viikolla syyslomaa,jihaa.

Tiina kirjoitti...

Kauniita sydämiä sinulla ja edellisen postauksen kuvatkin tosi kauniita! :)

Elsa kirjoitti...

Onpa tosi kauniita sydänkransseja! Olet taitava käsistäsi!

päivi kirjoitti...

kauniita juttuja olet tehnyt<3
olen tehnyt noita samantyylisiä vuosittain mutta vain ulos ja terassille, ja siellä kosteassa pysyvät hyvinä koko talven:D
sisällä kuivuvat kokoon mikä otettava huomioon tehdessä... ja kuten arvelit, neulaset varisevat:(
palloja olen myös päällystänyt sammalella ja jäkälällä....
materiaaleja odottaa sankoissa kasvihuoneessa joten pitäisi ottaa aikaa ja tehdä vaikka joulutervehdyksiä...
mukavaa viikkoa sinne ja kuulaita syksypäiviä<3
t. päivi

Mari kirjoitti...

On tosiaankin ihanaa,että on neljä vuodenaikaa:) Se on rikkaus.

Aivan ihanat kranssit olet värkkäillyt:)

jaana kirjoitti...

Kauniita kransseja, toden totta!

Minäkin nautin eniten juuri tästä joulunodotus-ajasta. Kyllä se vain niin on, että viimeistään uudenvuodenpäivänä alkaa täälläkin jo puutarhasuunnitelmat jyllätä :)

maano kirjoitti...

ihastuttavia kransseja olet tehnyt .. ja päivi kertoikin jo nuo samat jutut kun minäkin olisin sanonut eli pihalla kyl katajakranssi kestää :)

"Kantriina" kirjoitti...

Ihastuttavia kransseja ja kauniita kuvia, kiitos <3

Pikku-Pihlajan Merja kirjoitti...

Kaunista!
Täällä kanssa jo joulu mielessä. Etukäteen siitä tunnelmasta on tosiaan nautittava, koska kun joulu on ohi, niin se "joulun taika" katoaa salamana.

Tuo katajakranssi on kyllä tosi kaunis! Voi että...

Hanna-Maria kirjoitti...

Miten ihanan blogin täältä löysinkään!! Kauniita sydänkransseja olet väännellyt, täytyisi itsekin taas aloittaa väkertäminen ja jouluun virittäytyminen. Se on parasta, kun sen aloittaa rauhallisesti tunnelmoiden ilmas sitä kaameaa kaupallista hösellystä. Lisään sinut listalleni, jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan. Olisi nääs kiva löytää tänne uudestaankin kurkkimaan.

Iloa ja valoa!

Aatulan Äiskä kirjoitti...

Voi miten hienoja kransseja olet saanut aikaiseksi! Mullakin alkaa joulun odotus olemaan mielessä, se on ihanaa aikaa. Vähän kuitenkin jännittää saanko viettää jouluni vapailla vai kutsuuko työt. Saa nähdä millainen joulu on tuloillaan.
Mukavia askarteluhetkiä!

mimosamamma kirjoitti...

Moi Hanneloore!
Sanoisin että erittäin onnistuneet sydämet olet askarrellut:))
Ja olen samaa mieltä: eläköön neljä vuodenaikaa, tosin talvi peloittavasti muuttuu pitkäksi pimeäksi syksyksi, pahoin pelkään että kohta meillä on vain kolme vuodenaikaa (ainakin täällä etelärannikolla).
Oikein ihanaa viikkoa sinulle myös:)))

Sirkka kirjoitti...

Mielestäni luonnosta saa kaikkein kauneimmat ja luonnollisimmat tykötarpeet joulun askareisiin.

Kauniita ovat ja juuri sydänkranssi onkin mieleeni.
Joulunaika on parasta mitä tiedän.

Krisse kirjoitti...

Täällä taaslukemassa ihanaa blogiasi ja ottamassa vinkkejä joulua varten.
hauskaa tiistaipäivää sinulle. Toivottaa Krisse

Heli kirjoitti...

Yhdyn edellisiin kranssien ihastelijoihin: kauniita ovat! Kataja pysyy vihreänä yllättävänkin hyvin ulkona. Sammal ruskettuu kuivuessaan sisällä, mutta toipuu vihreäksi esim. suihkuttamalla.
Suunnitelmissa täälläkin kranssien lisäksi sammalpallojen tekoa -taitavat lasten rantapallot saada sammalpäällysteen talveksi, hih!

taburetti kirjoitti...

Heissan!
Poikkesin ensi vierailulle kauniiseen blogiisi.......
ja hetimmiten pitää kysäistä saanko pistää blogisi listalleni?!

Kauniita sydänkransseja......
mielestäni luonnon antimista tehdyt joulu jutut ovat juuri kauniimpia.
Minulla lapset jo vähän isompia kuin sinulla, mutta silti tuntuu, että monet tuunailut jää yö sydämeen.
mukavaa tiistaita sinulle!!
Jaana

pioni kirjoitti...

Jäkälästä taidan minäkin kokeilla tehdä seuraavaksi.
Havukranssit pysyy ulkona aika hyvänä, sisällä pudottaa kyllä neulasensa.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihania sydämiä! Luonnosta löytyy kyllä mahtavaa materiaalia, kun vaa hoksaa, mitä niistä tekis!

Satu kirjoitti...

Piti heti piipahtaa kyläilemään...:)

Ja voi, että ovat tosiaan kauniita sydämesi! Joulua täälläkin rakennetaan jo täyttä päätä...:)

Nicole kirjoitti...

Kauniita kransseja olet tehnyt! Kyllä minäkin nautin joulusta jo nyt. Kun pikkuhiljaa tekee, ei tulee paniikkia ja stressiä päivä ennen joulua =).

kati kirjoitti...

Kauniita kransseja olet kyllä tehnyt. Tunnelmallista joulun odotusta!

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka!
Yhdyn kaikkiin edellisen kommentteihin:) Upeita kranseja! Mä olen sellainen "poropeukalo" että tokkopa mitään aikaiseksi saisin, mutta ainahan tuota voisi koittaa:) Jos nyt huomenna tai viikonloppuna ehtis lasten kanssa metsään niin vois sillä silmällä noita oksia katsella, kyllä se niin on, että omat tekeleet ovat niitä parhaimpia:)

Marja Kristiina kirjoitti...

Hei Rosegardenin kaunis rouva! Mitä silmäni näkevätkään; kylläpä kransseista tulikin jouluisia ja IHANIA!!! Ja ehdottomasti joulua kannattaa alkaa fiilistellä jo hyvissä ajoin, se on nimenomaan se ihana jakso joka auttaa pukkautumaan pimeän talven yli. Kohta voi laittaa jo ulkovalotkin, jipii! (Minä saan kyllä aina puhua kuin runeberg vakuuttakseni miehen siitä että ne ovat TALVIvalot eikä jouluvalot joten ne voi hyvin iskeä paikalleen jo marraskuun alussa...)

Lämpimät terveiset!

Nina kirjoitti...

Kauniita kranssejaa! Sammal-, jäkälä- ja havukranssit menestyvät ulkosalla hyvin.

elina kirjoitti...

Ulkona on minullakin noita havukransseja, mutta ei varmaankaan yhtä kauniita ja herkkiä.
Mustikanvarvuista saa nyt myös upeita kransseja, jotka vuodessa muuttuvat ruosteen ruskeiksi ja ovat entistäkin upeimpia. Minulla on ruskettunut kranssi sisällä ja hyvin on säilynyt.

Piitu kirjoitti...

Tosi upeita töitä, vähän toista tasoa kuin meikäläisen :) parempi alottaa vaan helpommasta päästä :)

Sarppa kirjoitti...

Yhdellä sanalla, IHANIA!

Anne kirjoitti...

Voi iiiiiiks, miten ihania kuvia ja tarinoita sulta täältä löytyikään! Mä olen ollu huippulaiska enkä oo tehny just mitään sisustuksellista koko syksynä,joten niiiin ihana tutkia teidän juttuja täällä. pitää kävästä uudella kierroksella vielä. Toi sun taustakuva on muuten upea,menin kananlihalle kun sen näin..