tiistai 17. helmikuuta 2009

Makuuhuoneesta ja laihiksesta:))



Täällä ollaan vietetty hiihtolomaa purevassa pakkas-säässä. Lapsilta ei kunnolla ole vielä mennyt flunssakaan ohi, joten sisällä ollaan pääsääntöisesti oltu. Itse olen ollut kohta seitsämän viikkoa laihiksella ja kivasti on viisi kiloa lähtenyt:)) Viime vuonna kun jäin kotiin lasten kanssa, niin tuli hankittua sellaiset 10 kiloa vuoden aikana..Tykkäsin vain leipoa usein kaikkea hyvää lapsille;). Nyt olen onnellinen, että olen kuitenkin saanut painoa takaisin normaalimpaan suuntaa. Vaikka kyse ei olekaan mistään isosta asiasta, niin itselläni ei kuitenkaan ollut hyvä olla..omat lempihousut ja hameet kiristivät liikaa!! Laihiksen myötä olen tutustunut terveellisempään ruokavalioon hieman perusteellisemmin. Olen jättänyt kaikki vaaleat leivät ja sokerituotteet pois. Vatsani ei enää pömpötä ruuan jälkeen kaamealla tavalla.. Ruokavalioni muistuttaa hieman karppaajien käyttämää hiilihydraatitonta ruokavaliota. Pyrin syömään alle 100g hiilihydraatteja päivässä. Useina päivinä olen syönyt paistetun kanan rintafileen ja sen kanssa keitettyä kaalia, vihreitä papuja tai muita kasviksia. Välipaloina syön kananmunaa, mustikkakeittoa tai tonnikalaa. Olen myös maistanut ensimmäistä kertaa lämmin kuppi pussikeittoja ja ne ovat mielestäni ihan syötäviä. Yksi johon olen jäänyt koukkuun, on vihreä tee. Pyrin juomaan sitä useita mukillisia päivässä. Olen lukenut valtavasti tutkittua tietoa vihreä teen terveysvaikutuksista ja ainakin minulla on positiivisia kokemuksia siitä:))Olisi kiva kuulla onko jollain omakohtaisia kokemuksia vihreän teen terveysvaikutuksista?

Mutta, tässä teille kuvia makuuhuoneestamme. Pitkään ajattelin etten laita siitä kuvia tänne lainkaan..(Ajattelin, että se on jotenkin intiimi paikka;))) Mutta muutin mieleni, koska niin moni teistä on päästänyt minut kurkistamaan omaan makuuhuoneeseensa:))










Pitkään mieteimme millaiset kaapit tähän huoneeseen sopisivat ja kun meillä ei ole aivan hirveästi vaatehuonetilaa, päädyimme tällaiseen ratkaisuun. Olisin halunnut monta erilaista ihanaa vanhaa kaappia, mutta niihin ei kyllä olisi varastoitu samaa määrää tavaraa. Sitten oli ratkaisevaa myös huoneenkorkeus. Kaikkein kaunein ratkaisu se ei ole, mutta kätkee taakseen todella paljon tanko- ja hyllytilaa. Ja, kuten huomaatte niin kaikki yläkerran koristelistat puuttuvat edelleen..Listat ovat kyllä olleet meillä kaksi vuotta kodinhoitohuoneen kaappien päällä.. Siellä ne odottavat mieheni inspiraatiota;))



Punaiset ihanat talvikengät ovat omat lapsuudenkenkäni vuodelta -70 jotain;))
Vaaleissa kengissä olen astellut vihille:)



Mieheni on itse valinnut työpöydäkseen tämän pöydän ja tuolin. Taisikin olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun hän on ollut mukanani hamstraamassa antiikkia..:)
Mieheni tekee pari päivää viikossa etätöitä ja yleensä pöydällä lojuu kaksi tai kolme tietokonetta auki:)) Minulla olisi kova halu maalata pöytä ja tuoli valkoisiksi, mutta vielä ei ole lupaa herunut:)Mutta ehkä jo kesällä..

Ihanaa kun poikkesit taas lukemaan ja katsomaan palasia meidän elämästämme:)
Tuntuu hienolta kuulua tällaiseen yhteisöön eli kiitos kaikille mukavista kommenteista, ne todella lämmittävät mieltä:) Ihanaa loppuviikkoa kaikille blogiystävilleni!

Hanneloore

21 kommenttia:

päivi kirjoitti...

hei<3
aivan ihania tunnelma kuvia, näiden jälkeen on mukavaa mennä nukkumaan:)
olen aina juonut teetä ja jo muutaman vuoden sitä vihreää taikka hedelmäisiä ja vannon kyllä sen vihreän puhdistavaan nimeen!
kasvissyöjänä en köytä myöskään sokeria tai valkeita tuotteita ja olen saanut vatsani lopultakin kuntoon... talvella tosin tulee liikakiloja mutta kun pääsen puutarhaan nekin häviävät kummasti kottaria työtäessä:)
mukavaa viikonloppua kauniiseen kotiisi<3
halauksin päivi

malla kirjoitti...

ihanan tunnlmalliselta näyttää makkarinne!kauniilta.

tina kirjoitti...

Kyllä oli ihanaa poiketa teidän makkarissa.Meidän makkari on myös valmis mutta...toimii varastona(kin)eli pahvilaatikoita nurkat piukassa.
Haaveilen sellaisesta peilipiirongista joka teillä on siinä sängyn vieressä.
Mukavaa loppuviikkoa ja toivottavasti olette täysin parantuneet!

maano kirjoitti...

oi että teil on kaunis ja tilava makkari , kenkäsi ovat kyllä ihanat niin punaset kuin hääkengätkin :) ja tuo peilipiironki on upea ! ja onnea painonpudotuksesta , tääl yritetään samaa operaatiota ..

Piitu kirjoitti...

Kiva nähdä teidän makuuhuone, on todella kaunis ja harmoninen. Ihana tuo peilipiironki. Minäkin olen kova juomaan teetä, maustetut vihreät teet ovat ihania, minttu varsinkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Teidän makuuhuoneessa on niin rauhallisen näköistä. Kyllä tuolla kelpaa uinua. Ja tehdä töitä.

Purskahdin täällä nauruun kun luin, tuosta että tekisi mieli maalata se työpöytä valkoiseksi... yhdistin maalaamisen ensin siihen, että maalaisit ne läppärit valkoisiksi ;) Meillä ne on ainakin ikävän mustia ja niin... niitä on myös siellä ja täällä ja vielä jossain muuallakin. Puhumattakaan tässä samalla pienellä pöydällä olevista kirjoittimista yms toimistotavarasta. Haaveilen, että saisin kotitoimiston mahdutettua isoon, vanhaan kaappiin. Sinne pöytätaso ja vedettävä näppistaso läppärille. Ongelmana on tietysti vain se, että sitten ne ovat olisivat koko ajan auki ;)

Koettakaahan toipua, että pääsette pulkkamäkeen viikonloppuna.

Nina kirjoitti...

Kaunis ja romanttinen on makuuhuoneenne. Ihastelin peilipiironkia. Minulla on myös sellainen, mutta hiukan korkeampi ja alkuperäisen puunvärisenä eteisessä. Perin sen mummoltani.

Onnitteluja painonpudotuksesta! Olo kun hiukka kevenee, kevenee mukavasti mielikin.
Vihreätäteeta on melko paljon tutkittu ja oletettavasti se on terveysvaikutteinen. Makuja on monia ja jokainen löytää valikoimasta mieluisimman.

Juu, miesten mööbelit ovat miesten mööbeleitä ja se heille suotakoon, vaikkakaan miehesi valinta ei ole ollenkaan huono.

Mukavaa loppuviikkoa!:)

Mari kirjoitti...

Kaunista, niin kaunista

huokailee Mari

jaana kirjoitti...

Todella kaunis ja tunnelmallinen makuuhuone!

Onnea kilojen tippumisen johdosta! Hienoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Hanneloore!
Minustakin on ihana kuulua tähän iloisten ihmisten joukkoon eikä vähiten siksi että pääsen katsomaan näin kauniita kuvia kauniista kodista:) Voikos enää kauniimpaa makuuhuonetta olla:)
Yritän saada kommenttini edes anonyyminä eteenpäin..olen yrittänyt ja yrittänyt enkä saa muuten...?Toivottavasti nyt onnistuu...
Oikein hyvää viikonloppua toivottelee Mimosamamma Metsän reunasta:)

Anonyymi kirjoitti...

Jee, onnistui kiljahtelee Mimosamamma!!:D

Maria G kirjoitti...

Hei Hanneloore! Onnittelut painonpudotuksesta. Olin itsekkin vähähiilihydraattidietillä ts vissydetillä ensimmäisen lapsen jälkeen ja sain pois 12 kg. Ne pysyivätkin poissa siihen asti kunnes tuli taas raskaaksi. Nyt on raskauskiloja vielä 15 jäljellä, koska sairastuin tähän tautiin kun vauvamme oli 1,5kk. Lääkäri sanoi ettei missään nimessä saa nyt laihduttaa niin otin käskyn tosissani ja herkuttelen.. Vihreää teetä kokeilin sen dietin yhteydessä ja totesin sen erittäin hyväksi. Teidän makuuhuoneessa näyttää oikein kauniilta. Ihania huonekaluja ja erittäin kaunis tapetti. Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Tämä kotiäitinä olo tuo lisäkiloja, ku tuo jääkaappi on vieresä kokoajan!
Pisti silimään että meillä on just samanlainen kehto, vihreäksi maalattu. Se on mun isän vanha kehto. Valitettavasti ei oo tillaa ottaa täällä käyttöön sitä.

Hanneloore kirjoitti...

Kiitos naiset ihanista kommenteistanne:)
Kehto oli ostettaessa puunvärinen, mutta tänä talvena se sai uuden värin ja sointuu nyt paremmin mihin vaan..
Kiitos Mimosamamma kommentista:)
Mikähän tätä bloggeria välillä vaivaa kun mulla on samoja ongelmia joskus jossain blogeissa..

Mutta, mukavaa lauantai-iltaa kaikille:)

H

Olivieno kirjoitti...

Mukavaa kun esittelit makuuhuoneen kaikessa kauneudessaan! Kyllähän sitä yhdellä jos toisella on tavaroita joiden käytännöllisyys ohittaa kauneuden, minun mielestä näissä kuvissa näkyi tosin vain kaikkea kaunista (vaikken kiellä käytännöllisyyttäkään). No, sekavasti ilmaistu, toivottavasti ymmärrät ;-)

Mimmimamma kirjoitti...

Kauniita kuvia makkaristanne. Ja minusta nuo pöytä ja tuoli on just upean värisiä,mutta ymmärrän kyllä senkin,että haluat ne maalata muuhun sisustukseen sopivammaksi. :)
Tosi hienoa,että oot painoa saanut tiputettua. Voi kun mäkin saisin jostain siihen inspiksen....

Mukavaa sunnuntaipäivää!:)

Marielisa kirjoitti...

Kiitos, kun avasit oven makuuhuoneeseenne. Se on kaunis :)

Tsemppiä painonhallintaan!!

Hanna kirjoitti...

Ihania kuvia kauniista makkaristanne!
Tuttua puuhaa tuo painon pudottaminen... Aikalailla samoilla konsteilla minäkin olen painoa pudottanut (½-vuodessa 10 kg), hiilareita vähemmän ja proteiinia vastaavasti enemmän. Vihreän teen "löysin" tämän painon hallinan yhteydessä, ja kovasti siitä tykkään. Useampi kupponen menee päivässä.
Hih, kiva kuulla, että muillakin on listoja jemmassa kodinhoitohuoneen kaappien päällä ;)...
Mukavaa alkanutta viikkoa :)

Vuokko kirjoitti...

Hienoa nähdä sinun kaunis makkari. Oikein rauhallisen oloinen, niin kuin minusta makkari pitääkin olla.

taburetti kirjoitti...

Heissan Hanneloore!
Ja tervehdys täält pirkanmaalta täällä vietetään vasta tällä viikolla hiihtolomaa ja nyt ollaankin lähdössä laskettelemaan Sappeelle.

Itse siirryin vihreään teehen viime keväänä, jolloin sain flunssa kierteen ja lääkekuureja ja sen seurauksena kauheat mahavaivat. Eli mahastani tuli ongelma en oikein tiennyt mitä uskalsin sinne laittaa.
Sen jälkeen juon kahvia todella harvoin ja katson tarkemmin mitä suuhuni laitan.
ja tosiaan juon vallan vihreää teetä, mielestäni olen saanut itseni kuntoon ja voin kaikinpuolin paremmin. Vaikuttaa varmasti myös kaikki ruokavalintani.
Mukavaa tiistaita!!
makuuhuoneenne on todella kaunis.
Jaana

Kirsi kirjoitti...

Hei,

Makuuhuoneenne on todella kaunis, kyllä tuolla kelpaa köllötellä.

Ruokavaliosi kuulostaa hyvältä, minulta ei vaan painonpudotus onnistu enää millään tässä iässä (46), tosin olen vähän sellainen "aloitan huomenna"-laihduttaja ;)

Kirsi