maanantai 20. huhtikuuta 2009

Lipaston ja pöytien tuunausta..

Tuntuu että minulla on ollut muutaman viikon niin monta rautaa tulessa, etten oikein tiedä mihin juoksisin;)) On ollut vaikka mitä; lasten synttäreitä, hammaslääkäreitä ja vaikka mitä! Joskus vaan tuntuu, että kaikki asiat osuvat samalle viikolle. Joskus taas on kalenteri niin tyhjä, että sekin tuntuu oudolta;))Kaipa tämä lapsiperheen elämä on kaikilla muillakin välillä kaaosta ja välillä taas rauhallisempaa. Meidän lapsemme eivät vielä edes harrasta mitään säännölliä juttuja, mutta kuitenkin menoa ja melskettä riittää..Maalla kun asumme niin yksi huono puoli on se, ettei kavereita ole aina lähellä. Muutamana päivänä viikossa ajankin lapsia kavereiden luo leikkimään ja meille saa kaverit tulla vaikka joka päivä:)) Tällä viikolla täällä, kuten ilmeisesti monessa muussakin päiväkodissa, oli kiva pihaseikkailu koko perheelle. Se todisti, kuinka pienillä jutuilla voi lapsille antaa kivoja virikkeitä ihan omaan pihaan:)

Kuitenkin jotain olen aina välillä saanut puuhasteltua ja tässä laitankin kuvia viimeisemmistä tuunailuistani. Viisi vuotta vanha lipasto saikin ylleen maalikerroksen ja laatikoihin tein sabluunoilla numerot. Lipasto oli kermanvärinen ja yksi kerros remonttiässää riitti. Numeroista tuli hieman liian tummat, joten laitoin ohuen maalikerroksen vielä niiden päälle. Meinasin jo kirpparille rahdata koko lipaston, mutta nyt se saa jäädä:)


Tässä lipasto ennen kasvojenkohotusta.


Tämän pöydän löysin täältä meiltä, silloin kun tämän paikan ostimme. Se oli kaikenmaailman romujen alla eräässä vinttikomerossa. Pitkään ajattelin, etten tee sille mitään, mutta nyt olen tyytyväinen että maalasin sen valkoiseksi. Se toimii tällä hetkellä 5v. tyttöni kirjoitus/piirrustuspöytänä.


Tämä kaunotar löytyi muutama viikko sitten kirppikseltä. Heti kun näin sen, tiesin että siitä tulee valkoisena kaunis:) Vielä se ei ole löytänyt oikeaa paikkaansa, mutta ajan kanssa kyllä löytää.


Minulle tuli kiva mahdollisuus päästä toukokuuksi kokeilemaan puutarhurin ammattia kaupungin puutarhalle. Jo vuosia olen haaveillut puutarhurin ammatista ja saakin nähdä miten varsinaisessa työssä viihdyn. Tähän saakka se onkin ollut vain harrastus. Elämässä pitää vain aina välillä ottaa järkikin mukaan ajatteluun. Puutarhureille kun ei niin kovasti ole töitä tarjolla..
Tässä on eräs ostos, joka vei heti mennessään:)) Kun näin nämä ihastuttavat haalarit, niin olihan ne ihan heti pakko saada! Siis jotkut asiat vaan kolahtavat heti. Kiitos Birgit:)))
Mitäköhän tuumaisivat puutarhalla, jos ensimmäisenä päivänä laittaisin haalarit, huivin ja ottaisin vielä kukkakuosiset kuokat mukaan?;)) Voisi olla näkemisen arvoisia ilmeitä! Taidan kuitenkin pitää noita ihanuuksia vain kotioloissa.
Tässä vielä linkki jos joku innostui niistä:)
Secret Garden



Tänään aiemmin kirjoitin ettei meidän lapset harrasta vielä mitään säännöllisiä juttuja ja kuinka kävikään.. Olimme tänään tutustumassa jalkapalloon ja kumpikin innostui todella paljon! Nyt meillä on harrastus maanantaisin ja perjantaisin:) Kävimme ostamassa tytöllekin oikein sievät pienet nappikset..saa nähdä kuinka kauan innostus kestää?
Nyt onkin luvattu oikein lämmin viikonloppu ja huominen päivä pyhitetään ihan vaan kotona oleiluun. Ajattelin laittaa dahlioita purkkeihin ja muutamien perennojen paikkaa täytyy vaihtaa:)) Lapset riemastuivat kun kuulivat, että voisimme pitää myös grillikauden avajaiset:) Lapsista on aina niin hienoa syödä ulkona. Minulla karppaaminen jatkuu ja oloni on loistava:) Kaikenkaikkiaan 9kg on pudonnut joulusta.

Kiitokset kaikille runsaista kommenteista ja muutamia sähköpostiviestejäkin on tullut. Kiitos niistä ja kauniista sanoistanne:) On mukavaa jos voin antaa inspiraatioita ja ideoita joillekuille.

Oikein lämmintä ja aurinkoista viikonloppua kaikille:))

Terkuin Hanneloore

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin, nythän ne on oikein hyviä:) Sii pöydät.
kesällä mä tulenkin sitten tuunaamaan teidän pihalle kaikki meidän huonekalut;). TAi jos, me tuodaankin suoraan muuttokuorma teidän pihaan, ja tuunataan ne ensin;). Ei vaan, Sen ikkunanpokan tuunaan vaan sitten teillä ensin.

Voi herranjestas, ei tässä voi mihinkään keskittyä. T on hakenut banaanilaatikoita, ja nyt toi R tyhjää jo kirjahyllyään niihin... Ei taida rakas ymmärtää, ettei vielä kannata;). Kovasti höpöttää ja pakkaa tossa. Apua!

Ihana toi haalari! Mä näin sen ja jossain lehdessä.

Niin, ja kyllä me huolehditaan kohta siitä, että teillä riittää vilskettä! En malta odottaa kesää!
T odottaa vaan että pääsee saunaan:D...
-Nipsu-

risulintu/Anne kirjoitti...

Ottiko maali hyvin lipastoon kiinni? Näyttää semmoiselta liukkaalta maalipinnalta, hioitko ensin rikki? Minulla on puusohva tuossa odottamassa käsittelyä, mutta en sitten tykännytkään Helmin pinnasta. Olet siis maalannut tuolla remonttiässällä enemmänkin huonekaluja?

Ihanat on haalarit. En osaisi noin hienoissa vetimissä silti mitään tehdä ;) Korkeintaan lakastuneita kukkia poimia pois ja valokuvata.

Aurinkoista viikonloppua Sinulle!

Vuokko kirjoitti...

Wau mitkä haalarit. Laita vaan töihin päälle ja kukkakuokat mukaan, katso ilmeitä...
Kyllä valkoinen maali aina uudistaa kalusteen kuin kalusteen. Hienoja muutoksia olet tehnyt. Ja todella hienosti karppaamalla paino pudonnut. Siihenhän sopii grillaaminenkin oikein hyvin.
Mukavia grillaushetkiä teille.

Hannukka kirjoitti...

Taas jälkijunassa huomaan päivityksesi...

Hienoja muutoksia olet tehnyt.

Ja onnea työkokeiluun!

Ede@ kirjoitti...

Hienoja tuunauksia
ja onnea puutarhatöistä
joita pääset tekemään:)

Jamelia

FanniAuroora kirjoitti...

Ihania pöytiä ja lipastoja ja hei täst edes jos et löydä jollekkin huonekalulle käyttöä, otahan yhteyttä, tehdään kaupat niin sun ei tartte raahata niitä kirppikselle!!!!!!! Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sulle ja kiitos postistasi =)

tina kirjoitti...

Olet kyllä ollut ahkera!Sais tarttua muhunkin ;).Pöydät ovat todella kauniita.
Jalkapallo on todella kiva harrastus ihana kattella kun lapset kirmaavat ruohokentällä pallon perään :)
Aurinkoa sinulle!

Mari kirjoitti...

Hienoja tuli huonekaluista, hurjan ahkera olet ollut.

Haalarit on ihanaiset kanssa, kyllä oma tyyli pitää pitää puutarhassakin :)

Jalkapallohan on kiva harrastus ja meillä tyttö aikoinaan jaksoi yli vuoden pelata poikien kanssa samassa joukkuessa eikä siis ihan heti kyllästynyt. Ja poikahan pelaa edelleen.

Nyt pihalla lisää suunnitelemaan :)

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Tosi hienoa että pääsit kaupungin puutarha hommaa koittamaan!!!Voisin kuvitella itsenikin siellä töissä:)ei vann ole minkään moista koulutusta alalta.paitsi oman pihan hoito ja kaikki kasvit ei kyllä mun hoidosta ole tykänneet:D

Tuunauksesi ja pöytien maalaukset on tosi onnistuneita!Mulla on saman tapainen lipasto mutta enpä tiedä koska se saa maalia päälleen kun on nyt lasten käytössä.

Pirtsakoita kevät päiviä sinulle!
Anu

Marika kirjoitti...

Ihanan näköinen lipasto ja vau mikä pöytä!
Mulla on hakusalla ton tapanen soikea pienehkö ruokapöytä... ja paljon muuta=o)

Olivieno kirjoitti...

Voi kun olet taitava taikomaan vanhasta uutta ja upeata! Ihan kateeksi käy kun saa lukea muiden ihanista ammattitilaisuuksista, olen omaan hommaani niin kyrsiintynyt... Minäkin välillä ajattelen että lapsilla saisi olla jotain harrastuksia, mutta vielä ei ole tärpännyt.

-A- kirjoitti...

Onpa sinulla hieno blogi ja kaunis koti!

FanniAuroora kirjoitti...

Täällä maalausurakka päällä, aloin eilen maalaamaan olkkarin arkkupöytää... sinun innoittamana =) Nyt ei kerkee muuta tekemään, makkarin laatikosto odottaa käsittelyä.......

Henska kirjoitti...

Vai että välillä jotain kerinnyt puuhastella :) :) :) Sähän oot tehnyt hirveän urakan ja tulokset mitä ihanimmat! Kumpa itekkin kerkeis ja osais. Nykyinen "entisöintini" koostuu lähinnä vanhojen kukkapurkkien ym. pikkutavaroiden valkoiseksi spreijaamisesta :) Mutta kyllä minäkin sitten joskus... Ihania inspiraation kohteita koko blogi täynnnä sulla :)
Lämpöisiä päiviä ja herkullisia grillaushetkiä!

Maria kirjoitti...

Mukava, että kävit blogissani -olin hukannut tuonne valtaisaan bookmarkien laumani blogisi. Nyt tänne taas mukanasi löysin! :)

Hurjan paljon olet värkkäillyt kaikkea ihanaa -kuviasi katsellessa alkaa itselläkin inspiraatio pulputa. Kunhan siivouskaaos on taltutettu, tulen tänne kokemaan uudestaan tämän "sisustamisen flown"! :)))

Iloista vappuviikonlopua! :))

Arja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nina kirjoitti...

Paljon kaunista olet saanut taas aikaiseksi!
Saitpa tosiaan mukavan tilaisuuden päästä kokeilemaan puutarhurin ammattia. Kokeilu on varmasti mieluinen.

Aivan ihanat haalarit oletkin hankkinut.
Kyllä niillä kelpaa kaikkea kivaa puuhatella pihalla.

Oikein mukavaa vappua!:)

-T kirjoitti...

Hienoja kaikki tuunaukset!
Tuollaisia puutarhahaalareita taisin nähdä nyt keväällä käydessäni puutarhamessuilla, ovat kauniit!

mimmuli kirjoitti...

Ihanista ihania tuunauksia, olet kyllä taitava..tuo pöytä on aivan ihanan pökerryttävän romanttinen=)

Krisse kirjoitti...

hyvää toukokuuta sinulle..olet tehnyt taas oikein kauniita muutoksia huonekaluille.

Täälläkin karpataan ..neljä viikkoa ja 5 kg..ja minullakin olo loistava. Kamulla lähtenyt melkein 9 kg..

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei!
Olipas ilo kurkistaa sisään elämääsi! Täällä on kaikkea niin kaunista ja ihania ideoita että olen vallan päästäni pyörällä. Kotisi on kaunis ja rauhallinen.
Olen miettinyt mäntyisen kaapin maalaamista ja täältä sain rohkaisua aloittaa työn, kiitos! Oletko jo löytänyt sablooneja millä tehdään nuita ihania tekstejä?
Kuulemisiin... Piupau

Kristiina kirjoitti...

Kyllä valkoinen niin raikastaa tummat huonekalut!
Tosi hyvän näköisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan!Olen tällainen salainen ihailija/kurkkija,joka ei kommenttia juuri koskaan jätä,Mutta nyt oli ihan pakko:)
Miten on mahdollista etten ole aiemmin blogiisi löytänyt!!Niin,niin on ihanaa ja kaunista,sanat eivät riitä!!
Joku muukin tuossa kysyi,että kuinka käsittelit lipaston ennen maalausta?Sehän ei taida puuta olla?Itselläni vastaava tv-taso jonka haluaisin maalata valkoiseksi,kunhan saisin rohkeutta :)

Kevätterveisin Marika

Hanneloore kirjoitti...

Moikka naiset ja kiitos ihanista kommenteistanne:) Täällä olen niin puutarhatöiden lomassa että...

Muutama onkin kysynyt että olenko käsitellyt noita huonekaluja jotenkin ennen maalausta? En ole, eli olen niin hätäinen että täytyy saada valmista mahdollisimman nopsaan. Pölyt ja mahdolliset rasvatahrat poistan ihan kostealla liinalla ja sen jälkeen ohut kerros vesiohenteista remonttiässää..Yleensä yksi kerros riittää sillä haluankin pinnan olevan hieman kuultava ja kuluneen näköinen. Mukavia kevätpäiviä kaikille:))

Hanneloore

risulintu kirjoitti...

Kiitos Hanneloore rohkaisusta maalaukseen. Joskus (=usein) meinaa into lopahtaa kun ajattelee kuinka pitäisi kaikkea raappia, pestä ja rapsuttaa. Säästetään rapsutukset pihalle ja suti käteen :)

Anonyymi kirjoitti...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.