keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Sisustusvaihto ja unelmointia salaisesta piilopaikasta:))


Meillä oli tosi kiva ilta muutamien bloginpitäjien kesken..Kiitokset Marille,Casa di Perlaan kivan illan järjestämisestä! Paikalla olivat myös Nora, pellavasydän blogista sekä Tina, pitsiä ja patinaa blogista ja Anu, valloittava valkoinen blogista. Ainoastaan Mari oli entuudestaan minulle tuttu ja olikin hienoa päästä tutustumaan teihin muihinkin:)) Mielenkiintoista oli se, että asumme todella lähellä toisiamme.. Siis maalaismittasuhteilla;)) Sain ihanan harmaanvalkoisen työkalupakin Anulta:)) Se tuli kyllä kuin tilauksesta! Lisäksi Anu oli ommellut ihanan keittiöpyyheen pellavakankaasta sekä sain vielä idänunikonsiemeniä. Kiitokset Anulle! Paikallisesta halpakaupasta löysin suloiset kukkaispuutarhavälineet muutamalla eurolla ja ne oli ihan pakko ostaa:)) Nyt kelpaa mennä tonkimaan..



Pientä tuunausta pakin kylkeen ja menoksi:)) Olenkin ollut todella paljon pihalla viimeisen viikon aikana ja saanut melkein kaikki kukkapenkit kevät kuntoon. Joka kevät levitän kalkkia ja lannoitetta nurmikolle, pensaille ja perennamaille. Multaa lisään joka vuosi ja luulen että se onkin yksi salaisuus miksi kukkani voivat hyvin:)) Viisitoista säkkiä olen levittänyt jo nyt ja toiset samanverran vielä menee.. Nyt on hyvä aika levittää kaikki kalkit tms. koska maa on niin kosteaa, että se imee lannoitteet nopeasti maaperään.
Miten teillä muilla tämä kevät vaikuttaa?;)) Minusta tuntuu kuin uudestisyntyisin joka kevät:)) Kevät on niin mahtava vuodenaika!!
Ihanaa vain sulkea silmät, kuunnella ja haistella luontoa. Se on upeaa seurata kasvien ja luonnon henkiinheräämistä. Ihanaa olla ulkona kun linnut laulavat ja aurinko lämmittää. Yksi haaveeni onkin saada puutarhaani paikka, jossa voin nukkua luonnon keskellä.. Pienenä tein nukkumapaikan rivitalomme takapihalle kahden ison pensaan väliin ja nukuin siellä:))Isä ja äiti hieman ihmettelivät, mutta antoivat kuitenkin minun olla siellä. Muistan vieläkin kuinka ihanaa oli yöllä kuunnella luonnon ääniä ja nukuin todella hyvin lämpimässä makuupussissa:) Voih, kuinka sitä joskus kaipaakaan lapsuudesta niitä ihania asioista! Ulkona nukkumista täytyy vielä hieman odottaa;) Jotenkin minusta on aina tuntunut että olen niin yhtä luonnon kanssa..rakastan metsässä kävelyä ja voisin hyvin kuvitella olevani joku eräopas. Olisipa sellaisille täällä töitä:) Täytyy vaan nauttia luonnosta niin paljon ja kauan kuin se on mahdollista..
Tässä kuvia jostain englantilaisista puutarhoista..huokaillen niitä katselen:)









Paluu arkeen:))
Vaaleat kruunut tilasin Jotex:in nettikaupasta ja ajattelin niihin muratteja terassille:) Vanha lintuhäkkini on taas kaivettu kaapeista ja se saakin mennä myös terassille. Kiitokset muuten kaikille ihanista vessakommenteista;)) niitä oli kiva lukea! Nyt minulla on meneillään erään lipaston kasvojenkohotus ja kirppispöydän tuunausta eli niistä kuvia seuraavaksi..Oikein mukavaa perjantai päivää ja ihanaa viikonloppua!

Terkuin Hanneloore

23 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Kumpa joskus saisin jotain aikaan tuolla meidän pihassa.. Tilaakin olis vaikka muille jakaa, kun tonttia on puoli hehtaaria. Mutta olen ensinnäkin ihan surkea kaikissa kukka-asioissa ja toisaalta piha on niin tiukkaa savea, etten tiedä edes mistä aloittaisin.. haaveilen silti, että joskus saisin sinne edes pari marjapensasta, mansikoita ja ehkä vähän kukkiakin.. Mutta lähinnä johonkin kohopenkkeihin kai nuo systeemit tulisi virittää. Ja vasta sitten rempan valmistuttua.. ehkä..

Kuulostaa jännältä tuo pihalla nukkuminen, lapset tykkää meillä kyllä teltassa nukkua kesällä, mutten tiedä uskaltaisivatko ihan vaan silleen, makuupussissa.

maano kirjoitti...

ihania piilopaikka kuvia :) . meil on viel niin paljon lunta et puutarha hommat kirjaimellisesti jäissä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana on puutarhasi, ja vielä ihanempaa on sitä kanssasi kuopsuttaa:).
Kaikki peukut pystyyn, että minäkin sitä kuopsuttelen ensikesänä, ja päästään sisustamaan meidän parveke!
Vieläkään ei ole mitään kuulunut, ja on piinaavaa odotella!
Niin, ja sinne metsän salaiseen piilopaikkaan tulen nukkumaan kainaloosi!
Rakkaudella, Ystäväsi.

Mari kirjoitti...

Ihanan inspiroivia puutarhajuttuja täällä :). Puutarhapuuhat mielessä mullakin, lähinnä suunnittelutyötä tällä hetkellä ja paikkojen siivousta pihassa. Sitä nurmikkojuttua tarkemmin suunnittelen ja mietin sopivaa ajankohtaa niin isolle hommalle.

Puuhakasta viikonloppua:)

Vuokko kirjoitti...

Olipas täällä kivoja tunnelmakuvia, tulee ihan kesää ikävä. Meillä on vielä pitkän aikaa maa lumien peitossa, yli puolimetrinen hanki ei tällä menolla äkkiä sula,kun taas sataa vain lisää lunta :( Mutta tämä odotteluaika on hyvä käyttää suunnitteluun ja listata niitä asioita,mitä haluaisi ehtiä toteuttamaan. Tarvikkeita onneksi voi jo ostella valmiiksi...
Minäkin tykkäsin lapsena pihalla nukkumisesta, tosin nukuin teltassa.Asuimme järven rannalla ja kesäaamuisin saatoin herätä jo auringon nousun aikaan kuovin huuteluun ja sitten kipaisin äidille kaveriksi aamulypsylle ;)

Marika kirjoitti...

Aina yhtä ihania kuvia!

Marge kirjoitti...

Voi, kuule, löysin niin paljon itseäni sun jutuistasi!:) Kevät ON ihanaa aikaa!!! Ja nuo sun kuvasi olivat, ah, niiiin iiihanat!! Saisipas itsellen muokattua yhtä ihanan puutarhan! Olen siihen jo ihan tyytyväinen, mutta....;)Olen huomannut, että taidan lisätä perennoja pikkuhiljaa joka vuosi pihaan tai ainakin suunnitelen lisäämisiä...;D
Mökkipihan haluan pitää sellaisena rentona, mummolapihana.
Omasta lapsuudestani muistan sen, kuinka aamulla hiivin ulos (mummolassa oli ulkohuussi) ja maassa oli paljon kastetta ja kastepisarat näyttivät ihan timanteilta, tän muistan kuin eilisen päivän, vaikka siitä on noin 30 vuotta aikaa;D

Nautitaan keväästä ja möyhitään ulkona, tänään on kyllä täälä tosi kylmää ja tuulista...

Nina kirjoitti...

Kevät on ihanaa aikaa meille multasormille!
Kalkit tulee leviteltyä ja muutoinkin pihaa siistittyä haravoiden talven jäljiltä.

Ihania kuvia rehevistä englantilaisista pihoista. Itse olen jonkin verran minimalistisempi, koska olen hiukka laiskistunut iän myötä kukkapenkkien suhteen eli olen yksinkertaistanut puutarhaa.

Lintuhäkit ovat viehättäviä. Minullakin on muutama ja taas katselin yhdessä putiikissa uutta.

Oikein mukavaa kevätaikaa!:)

päivi kirjoitti...

hei!
malttamattomana täällä odotan lumikinosten sulamista pihamaaltani, pari viikkoa saanen vielä odottaa ja valmistella tulevaa, sitten ei kyllä ehdi ja maltakaan nukkua kun yötkin ovat valoisat!
kevät on lempivuoden aikani, kaikesta työmäärästä huolimatta:)
minäkin tavallasi mullitan ja kalkitsen penkit ja kasvimaat, multa vain tosin omaa ja luomulannoitettua:)
sisäkuvasikin ihastuttavia, kiitos taas silmän ilosta<3
työntäyteistä viikonloppua toivottelee päivi keskeltä takatalvea:(

jonna kirjoitti...

Hei, selailin kuvia kodistasi, näyttää aivan ihanalta <3 Huomasin, että meille on tulossa paljon samanlaisia sisustusratkaisuja, mitä teillä on.. :) Tämä oli mukava uusi löytö! :)

Hannukka kirjoitti...

Taas jälkijunassa huomaan päivityksesi, ei jostain syystä taida päivittyä mun blogilistaan.

Mukava tapaaminen on teillä ollut, kuinkas kaukana mä asun maalaismitalla :D

Sarppa kirjoitti...

Kuullostipa mukavalta tuo teitin tapaaminen =D

Maria G kirjoitti...

Olipas teillä mukavaa :) Täällä on vielä lumi maassa, joten ei paljon vielä voi puutarhahommia tehdä, mutta odotan kuitenkin innolla..
Mukavaa sunnuntaita!

Mari kirjoitti...

Kivat puutarhavermeet sinulla! Kauniit:) Tuollainen tapaaminen on varmasti mukava kokemus... Ja tuollaisen piilopaikan ottaisin heti.

FanniAuroora kirjoitti...

Sulla on ihastuttava blogi ja kaunis, harmooninen koti... siihen on mulla vasta pyrkimys!!! Taidanpa olla vuoden vaihteen jälkeen kanssasi saman "kylän" tyttöjä?... Satakunnasta kuitenkin =) Ihanaa kevättä, FanniAuroora

Anne O. kirjoitti...

Ihania puutarhakuvia! MInäkin haaveilen ihanasta huvimajasta ja suunnitelmat alkavatkin olla jo selvillä. Ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, eikös vaan :)

Toivottavasti kesä tuo mukanaan runsaasti auringonpaistetta ja lempeitä lämpimiä sateita.

Olivieno kirjoitti...

Kevät on minustakin paras vuodenaika! Piha on retuperällä ja kukat siirtyvät joka vuosi eri paikkaan... taitoa ei ole riittävästi mutta ei ole niin paljoa rahaakaan että ulkopuolisella teettäisin. Inspiroivia kuvia!

Sirkka kirjoitti...

Onpa kauniita kuvia!..olipa kiva kuulla, että sinulla on nyt lähistöllä ystäviä, jotka ovat samoista asioista kiinnostuneita, muistelen, että silloin kun aloitit, niin kerroit, ettei sielläpäin oikein ole ystäviä jotka olisivat kiinnostuneita sisustusjututuista.. ja on kivaa, kun olet löytänyt tämän blogimaailman, vai muistanko väärin.

Kevät on minusta parasta aikaa! Tulin just ulkosalta kastelemasta kaikki ja kyllä siinä aikaa taas vierähti, kun sillai hiljakseen sumuttamalla ja sit jokaikinen pikkuruukku ja tietenkin katselin sieltä ne taas nousee... joka ei ole koskaan itsestäänselvä. Tästä se sit alkaa kalkkia en ole enää aikoihin laittanut nurmikolle suurin osa on siitä jo sammaloitunut, minusta se on niin kaunista, eikä tarvitse leikata..nautin kyllä joka hetkestä!

Kiitos tosi kauniista kuvistasi, joita mielelläni katselin.

Merja K kirjoitti...

Ihania kuvia ja varsinkin nuo puutarhakuvat saivat sykkeen nousemaan :) Onneksi kohta pääsee mylläämään Villa Unelman pihaan, jotain englantilaistyyppistä olisi suunnitteilla

Iloista tiistaipäivää!

Krisse kirjoitti...

Ihania kuvia...

taburetti kirjoitti...

Oi, upeaa te lähellä asuneet blogi ystävät olette löytäneet toisenne.
Pihahommiin täällä syhyää sormet jo kovasti, mutta vielä en ole aloittanut.....
viikonlopuksi näytti upeaa, lämmintä ilmaa joten uskon viihtyväni nyt aika hyvin ulkona.
terkuin Jaana

Anonyymi kirjoitti...

aivan ihania kuvia täällä :)

Mari kirjoitti...

Ihania nuo englantilaiset puutarhat *huoks* Varmaan oli kiva tuo teidän tapaaminen! Mukavaa viikonloppua :)